Terkini

Saturday, 12 October 2013

Petua Kekalkan Kecantikan Wanita


 

Jadikanlah amalan berikut untuk mengekalkan awet mudaPetua awek muda ini memang menjadi amalan orang-orang tua yang terdahulu dan diturun dari generasi ke generasi masa kini.  Namun masih ramai lagi yang kurang mnegetahuinya.

Meminum air suam setiap pagi selepas bangun daripada tidur merupakan amalan pengekalan kejelitaan yang paling mudah, tetapi paling mujarab. Di bawah adalah 'penambahan' kepada amalan meminum air suam yang mesti kita amalkan setiap pagi untuk kelihatan awet muda sepanjang usia kita. Bagi saya, biarlah usia kita tua, namun wajah kita tidak perlu menunjukkannya.

  • Letakkan jari telunjuk kedua-dua belah tangan di atas dagu. 
  • Kemudian pusing-pusingkan jari anda ke pipi, bawa ke hidung dan seterusnya ke bahagian dahi. Urutan ini perlu disusuli dengan meminum air suam selepasnya. 
  • Bagi umat Islam, berselawatlah 3 kali sebelum mengambil minuman ini. Perlu diingatkan untuk meminum air suam ini sebelum mengambil apa-apa sarapan.

Amalan ini telah terbukti berkesan kerana semua 'wanita cantik' mengamalkan petua ini ,mengiyakan bahawa 'rahsia' wajah mereka yang tegang dan sentiasa kelihatan ceria dengan amalan mudah ini.

No comments:

Post a Comment